Går det stadig for Huawei?

I foråret så alt ud roset i Huawei-universet: Rekordåret 2018 blev fejret: Med mere end 200 millioner solgte smartphones landede det kinesiske firma lige bag Apple. Salget steg for første gang til over 100 milliarder dollars, eller mere præcist til 107,13 milliarder. Dette svarede til en vækst på 19,5 procent sammenlignet med året før.

Imidlertid var sektoren med den højeste vækst forretningen med slutkunderne: den voksede med hele 45,1 procent. Det erklærede mål var at blive den nye nummer 1 på verdensmarkedet foran Samsung og Apple. Der var også store forhåbninger i 5G-udvidelsen.

Medio maj derefter boykot USA. Den kinesiske statsejede virksomhed blev mistænkt – ikke for første gang – for spionage. Resultatet: en handelskrig mellem USA og Kina med et usikkert resultat. Huawei kom også under et enormt pres internationalt. I Tyskland rådede Deutsche Telekom sine medarbejdere om ikke at bruge Huawei smartphones mere. I Japan og Storbritannien trak store netværksoperatører ripcord. Huawei 5G-enheder er i øjeblikket udelukket fra 5G-planlægning. Nogle online-markedspladser oplevede mere end 500 procent stigning i bytte af Huawei-smartphones.

udstilling

Asiatiske portaler rapporterer, at Huawei indtil videre vil afbryde levering og udvikling af bærbare computere.

Du er måske også interesseret i dette: Den britiske eks-efterretningschef styrker Huaweis ryg

Huawei CEO spiller situationen ned

I mellemtiden annoncerede den amerikanske præsident Donald Trump efter G20-topmødet i Japan om at afbøde boykotten igen. Ifølge den britiske Financial Times er Trump planlagt til at diskutere med højtstående regerings sikkerhedstjenestemænd i de næste par dage, hvordan man reducerer pres på Huawei, rapporterer Golem.de. Trump ønsker at tillade visse forsendelser af amerikanske virksomheder til den kinesiske smartphone-producent igen.

Huawei grundlægger og CEO Ren Zhengfei reagerede på dette frem og tilbage tilsyneladende afslappet. Han fortalte Financial Times, at udsagnene var “af ringe betydning” for ham. De er kun “gode for amerikanske virksomheder”. Imidlertid er det allerede en indikation af, hvor alvorlig den situation Ren Zhengfei nogensinde udtrykte, skånede han hidtil for offentligheden.

Han sagde, “Huawei er stadig villig til at købe produkter fra amerikanske virksomheder. Vi ser dog ikke nogen stor indflydelse på vores nuværende operationer. “Ikke underligt – ifølge New York Times arbejder amerikanske leverandører som chipproducenter Intel og Micron for at omgå handelskrigen ved at skifte produktion til neutrale lande. Rygter siger, at amerikanske virksomheder også omgår embargo, fordi de er afhængige af Huawis komponenter i løbende produktion Cnet.

Huawei smartphone
Faktisk ønskede Huawei at blive nummer én på smartphonemarkedet over hele verden (Foto: pixabay)

Ark OS: Eget operativsystem i skuffen

Det er også stadig uklart, om Huawei vil være i stand til at bruge Googles Android-operativsystem i sine mobile enheder i fremtiden. Google havde annonceret, at det ikke længere ville tillade Android-opdateringer til Huawei-enheder, men suspenderede forbuddet i et stykke tid. Så de eksisterende kunder med Huawei-enheder i de sidste år fra P20 til den aktuelle P30-serie for at få en opdatering på Android Q.

Imidlertid har Huawei efter sigende en plan B, hvis Google skulle tage pres fra handelsministeriet alvorligt: ​​Virksomheden har arbejdet med sit eget operativsystem kaldet “Ark OS” (kodeord: Hongmeng) i nogen tid sammen med sin egen App Store (“App Gallery”). Denne udvikler skulle allerede have udstyret med applikationer.

Tall fra Counterpoint Research viser, at de fire største kinesiske smartphoneproducenter Huawei, Xiaomi, Oppo og vivo tilsammen havde 40 procent markedsandel i første kvartal i år. Samarbejde mellem disse virksomheder og deres eget uafhængige softwaresystem ville være en alvorlig trussel mod Googles Android.

Huaweis løfte for fremtiden
Huawei ønsker at slappe af den aktuelle situation med et “fremtidig løfte” på sin hjemmeside (foto: Huawei)

“Indtægtstab på $ 30 milliarder over de næste to år”

Huawei sender i øjeblikket signaler til sine kunder, der burde lyde betryggende: kendte apps vil fortsat blive brugt, og det gælder også generelt for Android. Enhedernes sikkerhed er garanteret. Producentens garanti på to år gælder selvfølgelig fortsat fuldt ud. Hvad angår ordsprogene på den officielle hjemmeside. Så sker det stadig?

Når det er nøgternt overvejet, er det klart, at det erklærede mål om at blive den største producent af en smarttelefon er flyttet ud i det fjerne. Ren Zhengfei forventer, at hans gruppe mister indtægter på mindst 30 milliarder dollars over de næste to år gennem handelskrigen alene.

Ikke desto mindre fortsætter Huawei åbenlyst på sin valgte sti, der oprindeligt var uforstyrret. Fokus er stadig på 5G, hvilket for eksempel viser i tilbudet til Apple om at forsyne det med 5G-modemer til sine iPhones.

Og i de næste par dage er ikke kun beslutningen om lempelse af den amerikanske boykot, kineserne bringer i øjeblikket Tyskland deres smartphone Mate 20X 5G (999 euro var engang planlagt på MediaMarkt, enheden er i øjeblikket tilgængelig for 599 euro) til markedet. Den nye Huawei P30 Pro er reduceret hos Amazon fra 749 euro til under 600 euro.

En overskrift (“Nyt udstyr ja, erosion, men også”) er bestemt værd, for den banebrydende 5G-standard i dette land er stadig i startblokkene – men det er en anden historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *