Datadrevet personas: Tag digitale marketingstrategier til næste niveau

Du spekulerer på, hvordan man bedst kan målrette mod de forskellige målgrupper i din virksomhed, hvor man kan hente dem på deres online rejse, og hvad kan inspirere dem?

Kunden først

Sandheden er, at du aldrig kender dine kunder eller potentielle kunder godt nok. I vores digitale tidsalder med stadigt skiftende buzzwords, nye innovationer og trends, kan du hurtigt miste sporet. Derudover kan det være udfordrende at tænke på hvilke af de mange trends, der er relevante og målrette dit publikum.

Du kan muligvis også være interesseret i dette: Sociale medier er døde – lang live konversationsmarketing

Det er her, Data-Driven Personas kommer ind – de hjælper dig med at forstå dine kunder bedre, forblive på bolden og justere din brandidentitet og markedsføringsaktiviteter efter deres behov.

Personas er fiktive personligheder, der er defineret ud fra de virkelige egenskaber ved de forskellige brugergrupper. De afspejler demografiske og geografiske oplysninger, (online) adfærdsmønstre, behov, frygt og mål for de forskellige brugersegmenter. Dette gør Personas repræsentativ for forskellige målgrupper.

udstilling

14 06 19 Persona-artikel
Nuværende eksempel på en Persona (Grafik: netseffekt – foto i grafikken af ​​Brooke Gagle på Unsplash)

Traditionel Persona vs. Datadrevet persona

Individuelle samtaler, fokusgrupper og undersøgelser af kunder eller medarbejdere danner ofte stadig grundlaget for traditionelle personas, som ofte indebærer en enorm mængde arbejde og tid og involverer forskellige vanskeligheder. Især under interviewene er det vanskeligt at vælge passende deltagere, der repræsenterer alle brugergrupper.

Desuden fører denne metode ofte til at ignorere vigtige oplysninger. Ikke desto mindre kan de traditionelle metoder give værdifuld kvalitativ indsigt. Derfor bruges de også i udviklingen af ​​datadrevne personas. De er imidlertid mere et supplement til at kontrollere oplysninger, der er opnået fra dataene, eller for at eliminere den sidste tvetydighed.

Udviklingen af ​​Data-Driven Personas starter med de data, der allerede findes i virksomheden. Disse kan komme fra virksomhedens egne analyseværktøjer, kundestyringssystemer og andre kilder. Baseret på eksisterende data oprettes brugergrupper med lignende egenskaber.

Disse grupper er klassificeret efter geografiske og demografiske egenskaber eller efter bestemte (købs) adfærdsmønstre. For meget store datamængder bruges ofte klynge-analyse, hvis mål er påvisning af lighedstrukturer. De forskellige grupper danner således grundlaget for de Datadrevne Personas. En yderligere analyse af de enkelte grupper gør det muligt at udvikle en forståelse af de forskellige målgrupper såvel som at identificere adfærdsmønstre, differentieringspunkter og abnormiteter.

For at forfine datadrevne personas er det muligt at arbejde med tredjepartsdata. Sociale overvågningsværktøjer, markedsundersøgelsesinstitutter og digitale fora understøtter dette. F.eks. Kan markedsundersøgelsesinstitutter som YouGov Profiles sammenligne karakteristika for den valgte målgruppe med karakteristika for den samlede befolkning, hvilket betyder, at endnu mere viden om egenskaberne for målgrupperne kan opnås på meget kort tid.

Ved hjælp af sociale overvågningsværktøjer kan tendenser hurtigt identificeres, og du kan finde ud af, hvad de forskellige målgrupper taler om, hvordan de kommunikerer og hvad der bevæger dem. Disse værktøjer muliggør hurtig, gyldig indsigt og dataopdateringer i nær realtid.

Du er måske også interesseret i dette: Identificer målgruppen – ung, kvinde, single, briller

Brug af datadrevne personas

Ideelt set er der udviklet passende destinationssider til de forskellige personas, de rigtige kommunikationsformer vælges, og målretning af kampagner er tilpasset de respektive online adfærdsmønstre og interesser. De ledsager således alle procestrin – fra brainstorming til undfangelsen af ​​markedsføringsforanstaltninger.

Dette gør de forskellige målgrupper håndgribelige, og kundebehovene er til stede under hele processen. Således betragtes de persondrevne personas også som en proces, fordi de for at forblive ajourført skal forsynes med de nyeste data igen og igen, og indsigt i kampagnens indsigt bør også afspejles i personerne.

Data er King

Hvor værdifuld den databaserede indsigt er, vises meget tydeligt i et blogindlæg af Lorna Keane på Webindex. Her er ti succesrige kampagner med store mærker præsenteret, opskriften på succes ligger i dataene.

Når de datadrevne personaer opdateres regelmæssigt, kan du være perfekt afstemt over den stadigt skiftende brugeradfærd og aldrig miste kundernes behov fra syne.

Således er udvikling og brug af Data-Driven Personas en reel opskrift på succes, fordi Data er King.

Om forfatteren: Patricia Daschner arbejder som juniorkonsulent Digital Analytics & BI hos netzeffekt GmbH.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *