Skattekalender 2019 – Forberedelse til alle sager

Saml regninger, udfør arkiveringen og tag igen de tykke mapper ud af skabet. Den egen regnskabsafdeling er ikke i dvale, og virksomheder og privatpersoner udfordres til at holde sig ajour med den nyeste lovgivning. Ud over lettelsen for familien blev fristerne for forskud på momsangivelse og selvangivelse forlænget i år.

I dette tilfælde kræves forsigtighed, fordi fristerne varierer afhængigt af størrelsen af ​​skattepligt og forfatteren af ​​selvangivelsen. Så for at være godt forberedt til 2019 og indsende alle dokumenter til tiden, skal alle aftaler være i spidsen.

Skattekalender 2019
(Grafisk: Billomat)

Datoændringer i indkomst- og omsætningsafgiftsrapportering

2019 bringer ikke kun skatteændringer med os, men vi kan også se frem til mere generøse frister for vores selvangivelse. Fordi fra dette år har skattebetalerne op til to måneder mere tid til at forelægge dem til skattekontoret. Disse inkluderer indkomst, salg, handel og selskabsskatter.

Hvor fristen for den årlige meddelelse var 31. maj sidste år, flyttes den til 31. juli i år. Skatteydere, der ansætter en skattekonsulent til at forberede deres selvangivelser, har dog mere tid. Fordi skattelovgivningen principielt tager højde for konsulenternes ekstra byrde – således tildeles de mere tid. Fra 2019 vil det dog tage yderligere otte uger. Dette betyder, at salgsangivelsen for regnskabsåret 2018 indtil den 28. februar 2019 skal indsendes af skattekonsulenten. Men pas på: Denne frist forlænges igen med 12 måneder til 28. februar 2020, hvis skattekonsulenten drager fordel af en frist.

udstilling

Men pas på: Efter ændringen i henhold til §152 i skattekoden, vil denne tidsfrist forsinkelse blive håndhævet ved lov. Dette er den mindst smukke del af den nye forordning.

Frister for momsangivelse: Månedlig eller kvartalsvis?

Selvom moms er en såkaldt årlig skat, er det nødvendigt for iværksættere at foretage forskud på deres moms indsamlet i løbet af året. Dette skyldes hovedsageligt størrelsen af ​​skattegælden. Iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende, hvis momsforpligtelse beløb sig til mellem 1.000 og 7.500 € det foregående år, skal registrere fire gange om året for hver af tre regnskabsmåneder. Hvis skattegælden imidlertid er højere, skal forudgående anmeldelse forelægges månedligt til skattekontoret. Undtaget fra betalingsforpligtelsen er dem, der har skattegæld på mindre end 1000 euro.

Vigtigt: Virksomheder skal indgive en månedlig ansøgning uanset deres omsætning i de første to år.

Du er måske også interesseret i dette: En opstart for opstart

Skattekalender 2019: De vigtigste data på et øjeblik

De ordinære datoer for indsendelse af forskud på momsangivelse falder den 10. kalenderdag efter den månedlige eller kvartalsvise faktureringsperiode. Hvis dette falder i weekenden eller på en helligdag, falder fristen den følgende arbejdsdag. Skattegælden opstår derefter samtidig med fastlæggelsen eller registreringen af ​​skatten. Af denne grund skal betalingen foretages på samme tid. For at betale det fulde beløb tildeles skattemyndighederne en afdragsfri periode på op til tre dage. Dette betyder, at afleveringsperioden for betaling af skatteforpligtelsen forlænges fra den ordinære forhåndsmeddelelse i april 2019 til 13. maj. Med en langvarig forlængelse vil dette blive forsinket i yderligere fire uger indtil 13. juni 2019.

Du er måske også interesseret i dette: Hvordan ledere ødelægger vores glæde af arbejde

Konklusion: God forberedelse er halvdelen af ​​slaget

I år tilpasser staten nogle love til EU’s regler. Af denne grund er det vigtigt for enkeltpersoner, virksomheder og selvstændige at se to gange for mulige ændringer i fristerne. Selvom de er udvidet, skal man passe på ikke at pådrage sig ekstra tidsforlængelser.

Paul-Alexander-Thies er administrerende direktør for Billomat. Han har over ti års erfaring som seniorchef og har hjulpet med at opbygge mange virksomheder som Groupon, Payleven (Rocket Internet) og Travador. Hans lidenskab for e-handelssektoren og hans motivation for det fremtidige marked FinTech fører ham nu til det webbaserede regnskabsværktøj Billomat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *