Spotify og angrebet på den gamle medieverden

Kun erhvervelsen af ​​Gimlet – og nu det: Virksomheden, der tilhører Spotify Soundtrap, ønsker at revolutionere podcastproduktionen med deres nye software “Soundtrap for Storytellers”.

En detaljeret gennemgang af softwaren findes i morgen i vores how-to-sektion

Hvis du ignorerer softwarepotentialet, gør dette trin det også klart: Spotify har besluttet at være bare en streamingtjeneste, hvor du kan lytte til musik til en billig fast pris.

Udbyderen ønsker at blive et medieselskab af en ny art. En, der ønsker at dominere lydmarkedet – inklusive radioverdenen.

Spotify bliver fremtidens radio: alt det indhold, du måske bare ønsker at høre, er ét sted: musik, podcasts og lydbøger findes allerede, nyheder og live-udsendelser mangler stadig. Men hvad skal forhindre Spotify i at sætte det ind i programmet?

udstilling

Svære tider for analoge, lineære tilbud

Der er et velkendt eksempel: Netflix. Eller Amazon Prime. Ideen er altid den samme: at give brugerne et omfattende indhold til alle situationer. Underholdning og information skal være tilgængelig individuelt og frem for alt mobil. Det betyder hårde tider for alle udbydere af lineære programmer. Fordi tjenester som Netflix og Spotify ikke kun er tilgængelige efter behov, men har gigantiske kapaciteter i både kvalitet og mængde. Podcastene til Spotify spiller en vigtig rolle her.

Podcasts er nu tilgængelige om næsten ethvert emne i det omfang og kvalitet, som ingen radiostation i verden kunne give. I modsætning hertil har Spotify – teoretisk set – plads til alle. Ligesom den altid øverste hund iTunes har gjort det: Der er nu over en halv million shows fra hele verden.

Også interessant: Sådan gør du: Brug lydfiler korrekt

I modsætning til Apple insisterer Spotify på, at alt er tilgængeligt i en app. Konkurrenterne fra Californien har imidlertid outsourcet podcasts på iPhone i en separat app.

Så hvis du vil bruge Apple-indhold som musik og podcasts, har du brug for to apps og skal hoppe frem og tilbage i overensstemmelse hermed. Spotify på den anden side tilbyder alt på et sted. Det er meget muligt, at brugeren opfatter dette som en vigtig fordel.

Apples hidtil største fordel var den store mængde. Hos Apple var der næsten alt, hos Spotify snarere de avancerede produkter, det så ud i et stykke tid. Det kunne ændre sig snart. Den nye software, som naturligvis er direkte knyttet til Spotify, er bestemt et skridt i denne retning: enkel produktion, enkel uploading – ingen kan konkurrere med Soundtrap i øjeblikket. Og Spotify har ideelt set en værdikæde, som strateger drømmer om: fra produktion til distribution, alt er i en hånd, indholdet er også gratis.

Et nyt angreb på den gamle medieverden

I mellemtiden undervurderes udviklingen på mediemarkedet alvorligt, især på lydmarkedet. Radiostationer er stadig radiostationer og har ofte ikke engang idéen om, at deres konkurrent kunne være Spotify. Det var rigtigt, så længe Spotify udelukkende tilbød musik. Det ændrer sig bare med det nye fokus på indhold.

Især da Spotify har endnu en, næppe at undervurderes fordel: Mens klassiske medieudbydere lige er begyndt at behandle det nye fænomen smarthøjttaler, er Spotify og nogle andre leverandører repræsenteret der i lang tid.

Det er ubestrideligt, at lyd før eller senere hovedsageligt afspilles på computere, smartphones og smartpeakers. I Tyskland er derimod stadig en lang række (hovedsageligt public service) tv-stationer, der synes, det er en god ide at ønske at håndhæve den digitale modtagelse DAB plus. I en alder af Alexa og Google Home er DAB længe blevet en dødfødt.

Hvorfor så mange sætter podcasts på

Med hensyn til indhold er podcasts blevet en rigtig radiokonkurrent. Scenen er længe blevet professionaliseret, og podcasts kan levere værdifuldt indhold.

For lidt over en uge siden, som en del af re: publica, tildelte streamingtjenesten “Deezer” et tilskud til en podcast. For Audible er podcasts blevet et lukrativt marketingværktøj, og også hos Apple har emnet relevans. Det er tydeligt, at hvem der har flest, de bedste og mest originale podcasts, har en enorm fordel på markedet.

Løbet åbnes officielt.

Også interessant: Apple vs. Spotify: Skrigende i streaming

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *