Hvad betyder … en Venture Development Manager?

Jobtitel: Senior Venture Development Manager

Navn: Konstantin Kugler

Alder: 31

Uddannelse: Master of Science in Management, University of Mannheim

Virksomhed: Fineway

Hvad laver du?

Siden oktober 2017 har jeg været en del af venture-udviklingsteamet hos Travel-Tech Startup Fineway i München. Sammen med dette team hjælper jeg de to grundlæggere med at udvikle Fineway og arbejde meget tæt sammen med dem.

Hver af os Venture Developers har et specifikt ansvarsområde, afhængigt af deres styrkeprofil og tidligere erfaring. Personligt har det for eksempel det sidste halvandet år været mit fokus på begrebsmæssig definition og opbygning af vores teknologiplatform. Dette betyder at konkretisere ideer på tavlen i adskillige sessioner med kolleger, strukturere projekter i små arbejdspakker og koordinere forretningskrav med vores F & U-team.

Det inkluderer også udvælgelse af eksterne teknologileverandører og implementering af deres løsninger gennem til go-live. Mine projekter er altid tværfunktionelle, hvilket giver mig muligheden for at arbejde med kolleger fra alle områder. Dette gav mig en meget værdifuld samlet forståelse af vores forretning og lærte meget om de forskellige hold. Selvfølgelig hjælper det mig meget med nye projekter.

udstilling

Derudover er jeg ansvarlig for vores interne strategi og planlægningsproces. Som mange andre startups bruger vi dette til u.a. OKR’er (mål og nøgleresultater) for at fokusere virksomheden og holdene kvart år på de næste milepæle.

Hvordan kom du til denne opgave?

Jeg arbejdede i adskillige år i management consulting, hvor jeg hjalp til med at forme og implementere strategiske beslutninger i virksomheder fra forskellige brancher. Efter min konsultationstid følte jeg behov for selv at opbygge en produktidee og tage et mere operationelt ansvar.

På dette tidspunkt havde Fineway muligheden for at hjælpe med at forme det unge firma sammen med stifterne – så at sige som en sparringspartner – i dets grundlæggende forhold. Især blev jeg fascineret af visionen om Fineway og det teknologiske fokus. Dette er stadig et af de vigtigste motivationspunkter for mig i dag.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Generelt anbefales man med en god dosis komposition og stressresistens. I en ung virksomhed sker der meget på én gang og frem for alt meget hurtigt. At holde styr på dette, tage et skridt tilbage og prioritere korrekt, hjælper meget. Ikke bare mig, men hele holdet. Vigtige beslutninger træffes bedst med et køligt hoved.

Frem for alt har den produktive håndtering af stress rødder i min tidligere aktivitet som konsulent. Jeg drager stadig fordel af denne tid i dag, da jeg har trænet i struktureret og analytisk arbejde der. Denne evne hjælper mig enormt med at løse mere komplekse problemer.

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig

Vi redesigne i øjeblikket UX (brugeroplevelse) af vores “Travelbot-samtale”, som oversætter kundepræferencer til det bedst mulige første rejseforslag. Der er naturligvis flere dimensioner af relevans, der skal forenes.

Fra hierarkiet og dynamikken i samtalen, til antallet og beslutbarheden, til kreativiteten og strukturen af ​​spørgsmålene. Det er altid vigtigt at oversætte samtalen til datapunkter i realtid på vores data science platform ved hjælp af forskellige maskinlæringsalgoritmer. Derfor ud over produktledere (turistprodukt) og salgspersonale (turistkundeservice) involverer dette projekt også især kolleger fra datavidenskaben og datateknikholdet (ingeniørprodukt).

Hvad er vigtigst for dig i dit job? Hvad er det sjoveste?

Jeg synes det er yderst givende at være involveret i digitaliseringen af ​​turistindustrien og at spille min rolle i at bringe nye teknologiske muligheder ind i flere og flere anvendelsesområder. Det inspirerer mig altid og gør det sjovt hver dag. Den direkte udveksling med ledergruppen og det høje individuelle ansvar for projekter spiller også en stor rolle. Det motiverer mig til virkelig at bringe projekter videre.

Samtidig er jeg også en grænseflade for de forskellige hold og får således indsigt i næsten alle områder af virksomheden, hvilket gør mit aktivitetsområde så mangfoldigt og spændende.

Mit job er uundværligt, fordi …

… antallet og kompleksiteten af ​​nye projekter i en opstart øges hurtigt på relativt kort tid. Især med en ambitiøs vision som den for Fineway, er det derfor vigtigt at opbygge ressourcer og kompetencer i virksomheden, der kan struktureres med en høj grad af dynamik i virksomhedsstrukturen og være resultatorienteret.

I betragtning af de mange emner, der udvikler sig parallelt, er det helt afgørende for succes at holde styr på tingene og arbejde fokuseret. Derfor er det så vigtigt at kommunikere OKR’er og projektmål tydeligt og gentagne gange for at tilpasse alle kolleger til de strategiske mål.

Derudover kan jeg som sparringspartner for administrerende direktører bidrage med mine egne ideer, men også stille spørgsmål til andre ideer og præsentere mit syn på tingene. Under alle hastigheder er det undertiden meget vigtigt ikke at tage udslagsbeslutninger, der senere viser sig at være mindre end optimale.

Hvis du ikke var Senior Venture Development Manager, hvad ville du være?

Antagelig ville jeg have havnet på investorsiden i venturekapital (VC) eller private equity (PE). Her er måden at tænke og arbejde også meget iværksætteri og alsidig. Du bygger ikke en virksomhed direkte, men du lærer at kende en masse interessante iværksætterpersonligheder og innovative forretningsmodeller, hvilket også er meget spændende på lang sigt.

Du er måske også interesseret i dette: Hvad gør en kundeoplevelsesanalytiker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *