Sådan: Dark Social

Senest siden Facebook i sin uigennemtrængelige algoritme massivt nedklassificerede sidernes betydning, er det åbenlyst: den organiske trafik går massivt tilbage.

Derudover er der en anden indlysende tendens: Idéen om, at ethvert indlæg, enhver diskussion skal forblive synligt og findeligt, mister sin godkendelse. I Hatespeechs tid er falske nyheder og trold ikke underligt. Mennesker bevæger sig mere og mere ind i en slags semi-offentlig rum, hvor udtrykket “mørkt socialt” i mellemtiden er blevet etableret.

Dark Social henviser til en del af det netværk, hvor distribution og brug af indhold næppe kan indfanges længere.

I øvrigt har opfinderen af ​​dette udtryk, Alexis C. Madrigal, en interessant tese: Betydningen af ​​offentlige sociale netværk som Facebook eller Twitter overvurderes massivt. I stedet sendes hovedparten af ​​de delte links via ikke-synlige tjenester såsom e-mail og messenger.

Denne afhandling kan ikke afskediges. Men hvis det er tilfældet, er journalister, PR-ledere og markedsførere i det mindste nødt til at tilpasse sig en ny begivenhed – nemlig at man i stigende grad skal bevæge sig ind i sådanne kredse. På Facebook ville det betyde sider, nyhedsfeeds og grupper.

udstilling

Også interessant: Sådan: Social Media Management

Hvor kommer Dark Social fra?

De vigtigste kanaler og applikationer er:

  • Beskeder apps – som WhatsApp, WeChat og Facebook Messenger
  • E-mail – ingen personlige oplysninger deles for at beskytte privatlivets fred
  • Egne mobile apps – Facebook, Instagram
  • Sikker surfing – når du klikker på HTTPS på HTTP, videresendes henvisningsadressen ikke

Med eksperter, der tilskriver omkring 85 procent af alt digitalt delt indhold til disse kanaler, er det let at forestille sig, hvorfor det både kan være en udfordring og en potentiel guldmin.

Derudover er to aspekter især interessante:

For det førsteSelvom mange markedsførere altid er fikseret over for unge målgrupper, bør ældre (inklusive mig selv) ikke undervurderes eller glemmes. Mennesker over 50 deler næsten udelukkende deres indhold via “Dark Social”. Det er inaktiv at spekulere i årsagerne, men det afgørende er: at overse disse kanaler, man mister næsten en komplet aldersgruppe.

for det andet: Der er målgrupper og emner, der næsten udelukkende finder sted under udelukkelse af det offentlige netværk. Disse inkluderer primært privat økonomisk planlægning, rejser, mad og drikke eller jobplads. Kort sagt, alle emner, der er mere private. Det er forståeligt: ​​Du poster ikke et vigtigt job i Facebook-tidslinjen.

Hvordan kan jeg distribuere mit indhold via Dark Social?

Den gode nyhed er, at nogle muligheder, der også fungerer i klassiske sociale mediemiljøer, også gælder her. Den dårlige nyhed: Du er helt klart nødt til at gøre mere arbejde. Men til gengæld …

Deling skal være let: Lyder så banalt, men det er det ikke. Det er undertiden forbløffet over, hvor vanskeligt det er for nogle udbydere at overtale brugeren til at videresende indhold. Hvis delingsknapperne er placeret et sted, der er vanskeligt at se i bunden af ​​siden, skal du ikke blive overrasket over, at de ikke bruges ofte. Mange knapper kan ikke genkendes ved første øjekast: Er dette en knap til deling eller efterfølgelse? Så vigtigt er en klar mærkning og en god placering.

Brug dine egne værktøjer til Dark Social: Desværre er der ikke meget valg, men mindst et par værktøjer gør det lettere at beskæftige sig med dette emne. En af dem er po.st. Dette kan blandt andet fange trafik, der genereres via “Dark Social”. Det er meget værd af den eneste grund, at du endelig ved, hvad du taler om. Når alt kommer til alt er rene antagelser ikke et godt grundlag for en indholdsstrategi.

Forkort links: Linkforkortere som bit.ly eller ow.ly er masser. Din fordel: Du kan også spore, hvor der blev klikket på noget. Hvis du parrer noget sådan med en service som Hootsuite, kan du få et godt overblik.

Også interessant: Sådan: Social Media Analyse

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *